Verhaal insturen

Wil je zelf een verhaal schrijven en deze ter publicatie aanbieden bij Historische Verhalen? Dat kan uiteraard! Op deze pagina vind je enige praktische informatie hierover.

De harde criteria om te publiceren op Historische Verhalen zijn als volgt:

  1. Het verhaal is gebaseerd op historische feiten of een historische gebeurtenis.
  2. Het streven is om een verhaal tussen de 1500 en 2000 woorden te laten tellen.
  3. Na publicatie heeft Historische Verhalen het exclusieve recht op publicatie voor de duur van 12 maanden, tenzij anders overeengekomen met de hoofdredactie.

Om de kwaliteit van de verhalen te waarborgen zal je stuk aandachtig gelezen worden om te beoordelen of het in aanmerking komt voor publicatie. Als we het een goed verhaal vinden, dan zal er een korte redactieronde plaatsvinden. Als we potentie zien in je verhaal, dan zullen we uitgebreid redactioneel commentaar geven om je stuk naar een hoger niveau te tillen. In het ergste geval wordt je stuk afgewezen, maar dan krijg je wel opbouwend commentaar wat je mee kan nemen bij het schrijven van een volgend verhaal.

Publiceren onder een pseudoniem is toegestaan.


Waarom zou je een historisch verhaal schrijven en aanbieden ter publicatie?

Als je een verhaal aanbiedt ter publicatie krijg je intensieve begeleiding van een ervaren redacteur. Je krijgt waardevolle tips en gedegen commentaar op je verhaal, wat erg nuttig is om je schrijfvaardigheden te verbeteren. Daarnaast is Historische Verhalen een mooi podium om aan de wereld – van geschiedenisliefhebbers tot uitgevers – te laten zien wat je in huis hebt. Maar wellicht is de belangrijkste reden dat het schrijven van een historisch verhaal vooral erg leuk is om te doen.

Ben je overtuigd? Verhalen kan je opsturen naar: redactie@historischeverhalen.nl 

Heb je nog geen verhaal, maar wel al een idee? We denken graag met je mee en we zijn altijd bereid om advies te geven, dus neem gerust contact op met de redactie.