Verzamelbundel I

In deze bundel staan zevenentwintig korte verhalen die zich afspelen in ons verleden. Het verleden is immers een grote bron van inspiratie voor schrijvers. De verschillende auteurs van deze bundel weten die bron uitstekend te benutten en nemen de lezers mee naar de uithoeken van de geschiedenis.

De diversiteit van de verhalen zorgt voor een bont gezelschap: van plunderende Vikingen tot vroegmoderne filosofen en van een opstandige slaaf uit het Romeinse Rijk tot een literatuurcriticus uit de Sovjet-Unie.

Deze bundel is een verzameling van alle verhalen die in 2016 digitaal gepubliceerd zijn, aangevuld met een historische achtergrond.


Recensies:

“Hou je van geschiedenis? Dan is dit je ding en is deze bundel een aanrader! ”
– Karin Meinen (Recensent)

“De kwaliteit is verrassend hoog. Zelfs op weinig bladzijden kan je een goed verhaal vertellen, zo blijkt.”
– Marvin O. (Hebban Recensent)

“Historische Verhalen is een ware hulde aan het verleden en diegene die er in leefde.”
– Mieke Schepens (Recensent)

 

Productspecificaties
Titel: Historische Verhalen. Verzamelbundel I
Auteurs: Diverse auteurs
Prijs: €17,50

 

Voorwoord
De geschiedenis is als een dik en complex boek, gevuld met miljarden personages en verhaallijnen. Op iedere pagina kun je een uniek verhaal lezen: een krankzinnige keizer die een stad in brand steekt, een generaal die veldslagen wint, een ontdekkingsreiziger die zoekt naar nieuwe continenten, een wetenschapper die ter dood wordt veroordeeld, een geestelijke die zijn geloof verliest, of een politieke rebel die een staatsgreep pleegt. Het verleden is een onuitputtelijke bron van inspiratie voor schrijvers.

Op basis van deze gedachte is Historische Verhalen opgericht, een uitgeverij met het doel om korte geschiedenisverhalen te publiceren. Bij Historische Verhalen zijn we op zoek naar de mooiste verhalen uit de geschiedenis en helpen we de auteurs om deze op de best mogelijke manier te vertellen.

Inmiddels is het een jaar geleden dat het eerste verhaal is verschenen en dat is reden genoeg om trots te zijn. In dit eerste jaar zijn er maar liefst 27 verhalen gepubliceerd, welke vele malen zijn gelezen en tal van positieve reacties hebben opgeleverd.

In dit boek zijn alle verhalen uit 2016 gebundeld en voorzien van historische achtergronden, waarin de auteurs vertellen welke historische feiten zijn verwerkt in de verhalen. Het resultaat is een mooi inzicht in de historiciteit van de verhalen en de keuzes die de auteurs hebben gemaakt tijdens het schrijven.

In 2017 gaan we verder met het online publiceren van verhalen. Daarnaast werken onze auteurs momenteel hard aan maar liefst twee bundels met nieuwe verhalen. De eerste bundel wordt volledig gewijd aan de oudheid en de tweede aan de middeleeuwen. Dat belooft dus een hoop goeds voor de toekomst.

Ik wens u veel leesplezier toe.

Rik van der Vlugt
Hoofdredacteur Historische Verhalen