Verzamelbundel II

Deze verhalenbundel behelst een diverse verzameling van twintig korte geschiedenisverhalen. Niet alleen zijn de vertellingen geschreven door meerdere auteurs, ook spelen de verschillende verhalen zich af in meerdere tijdvakken.

Zo lees je bijvoorbeeld over de politieke strubbelingen van paus Bonifatius VIII in de dertiende eeuw, over de heldendaden van de Zweedse koning Karel XI en over de laatste dagen van de Romeinse keizer Vitellius.

De vertellingen zijn gebaseerd op uitgebreid historisch onderzoek, waarbij de auteurs een menselijk verhaal toevoegen aan de harde feiten uit de geschiedenisboeken.


Recensies
“Een ijzersterke combinatie van fictie en feiten. Echt een aanrader voor liefhebbers van historische verhalen.”
– Connie Flipse (recensent)

“Deze bundel is een noodzakelijk hebbeding voor wie van historische fictie houdt.”
– Marvin O. (recensent bij Hebban)

“In dit boek alles mogelijk. Zo gaan in Michelangelo en Leonardo da Vinci met elkaar op de vuist, filosofeer je samen met Charles Dodgson over het bestaan van de dodo en wordt de geboorte van Jezus Christus beschreven vanuit het perspectief van een nerveuze waard.”
– Lisa Kiewit (docent Nederlands)

“Met deze verzamelbundel belandt de lezer in een historische ontdekkingstocht. Soms droom je weg, een andere keer doet een combinatie van weerzin en spanning de hartslag versnellen.”
– John Lapré (auteur)

“Het nieuwe boek van Historische Verhalen is een bewonderenswaardig resultaat, waar vele lezers van zullen genieten.”
– Greet Braem (recensent bij Hebban)

Productspecificaties
Titel: Historische Verhalen. Verzamelbundel II
Auteur: Diverse auteurs
Prijs: €17,50

 

 


Voorwoord
In het najaar van 2015 is Historische Verhalen opgericht met het doel om korte geschiedenisverhalen te publiceren. Auteurs kregen de taak om menselijke verhalen te schrijven op basis van de feiten uit ons verleden. Dit concept is een succes gebleken: er zijn inmiddels meer dan honderd verhalen geschreven en de reacties van lezers en recensenten zijn lovend.

Deze bundel bevat de twintig vertellingen die in 2017 digitaal zijn verschenen. Door de verhalen te bundelen en opnieuw uit te geven in een mooi vorm­gegeven boek, kan er extra van de vertellingen worden genoten.

De verhalen spelen zich af in meerdere tijd vakken van ons verleden. Het resultaat is een bundel met diverse vertellingen, waarbij je van de ene in de andere periode valt. Aan de hand van de auteurs reis je van het Oude Egypte naar het Romeinse Rijk en van Florence tot Batavia. Je zult verhalen lezen over mensen die worstelen met problemen en mee gaan leven met hun gevoelens van liefde, wroeging, angst, bewondering en weemoed.

Zoals gebruikelijk is in de bundels van Historische Verhalen, wordt elk verhaal afgesloten met een historische achtergrond. De auteur van het desbetreffende verhaal geeft daarbij extra context en vertelt welke aspecten van de vertelling gebaseerd zijn op feiten en welke delen voortvloeien uit zijn fantasie.

Deze uitgave is een mooie toevoeging aan het fonds van Uitgeverij Historische Verhalen en verdient een plek in de boekenkast van elke geschiedenislief hebber. Uiteraard heb ik met een hoop genoegen aan deze bundel gewerkt en ik wens je dan ook veel leesplezier toe.

Rik van der Vlugt
Hoofdredacteur bij Historische Verhalen