Verzamelbundel III

Een weesmeisje in het zeventiende-eeuwse Londen dat probeert te overleven, een beeldhouwer uit het oude Egypte die voor een onmogelijke opdracht staat, een visser uit Dordrecht die verzeild raakt in politieke conflicten van de Lage Landen, en twee priesters die de olifant van Karel de Grote moeten verzorgen.

Dit is een kleine greep uit de personages die voorkomen in deze gevarieerde verhalenbundel. Niet alleen zijn de vertellingen geschreven door meerdere auteurs, ook speelt elk verhaal zich af in een andere tijdsperiode. Van het Bijbelse Jericho uit de dertiende eeuw voor Christus, tot het moderne Cambodja van de jaren ’80.

Alle vertellingen zijn gebaseerd op historische feiten en zijn zo geschreven dat ze daadwerkelijk gebeurd zouden kunnen zijn. De auteurs voegen een menselijk verhaal toe aan de harde feiten die in de geschiedenisboeken staan.

 

Recensies
“De verhalen nemen de lezer stuk voor stuk mee naar een andere plek op de wereld en een ander tijdvak, met veel oog voor details, innemende karakters en het gevoel er echt bij te zijn als lezer.”

– Johan Klein Haneveld (Schrijver)

“De auteurs hebben stuk voor stuk een prachtige bijdrage geleverd met hun verhaal”
– Mieke Schepens (Recensent)

“Verhalenbundels bevatten altijd wel sterke en zwakke verhalen, dat is eigen aan het opzet. Historische Verhalen zet dit gegeven op een helling. Het is dit keer een kwestie van sterk en sterker.”
– Marvin O, (Hebban-recensent)


Productspecificaties
Titel: Historische Verhalen. Verzamelbundel III
Auteurs: Diverse auteurs
Prijs: €17,50

 


Voorwoord
Ons verleden is fascinerend. Het zit vol met merkwaardige personages, onvoorstelbare gebeurtenissen en bijzondere intriges. Het doel van Uitgeverij Historische Verhalen is om die rijkdom van de geschiedenis te gebruiken voor het vertellen van mooie verhalen. Verhalen waarin mensen tot leven komen, waarin een fractie uit ons verleden weer tot bloei komt. Geen taaie feiten, maar menselijke belevenissen.

Deze verhalenbundel bevat een mozaïek aan vertellingen. Hij is gevuld met vijftien verhalen die elk op een eigen manier een stukje uit ons verleden belichten. Zo lees je over een weesmeisje dat werkt als schoorsteenveger in het zeventiende-eeuwse Londen, over een beeldhouwmeester uit het Oude Egypte die voor een onmogelijke opdracht staat, en over een visser uit Dordrecht die verzeild raakt in de politieke conflicten van de vijftiende eeuw.

Je wordt meegenomen naar Berlijn, waar je de Tweede Wereldoorlog van heel dichtbij meemaakt. Even later kom je terecht in het Inca-Rijk, waar een vader spijt heeft van zijn keuzes. Ten slotte beland je in het Bijbelse Jericho en ervaar je de wanhoop van een jonge vrouw wanneer haar stad wordt belegerd.

Met deze verzamelbundel bereiken we een mijlpaal: de derde verjaardag van Uitgeverij Historische Verhalen. Ik draag de bundel dan ook op aan alle lezers die er in de afgelopen jaren blijk van hebben geven dat ze onze vertellingen waarderen en we hopen dan ook dit boek een thuis vindt in de boekenkast van elke liefhebber van historische fictie.

Ik wens je veel leesplezier toe.

Rik van der Vlugt
Hoofdredacteur bij Uitgeverij Historische Verhalen